Přeskočit na obsah
Domů » BĚHY PŘÍBĚHŮ

BĚHY PŘÍBĚHŮ

    První ročník se konal v roce 2018. V Mostě jsme tehdy spojili síly s organizátory Běhu kolem Jezera a nakonec se běhalo v mnoha kategoriích od dětí až po dospělé.

    V druhém ročníku jsme vinou změny termínu kvůli všeobecně známé situaci přišli o děti z dětských domovů, nakonec jsme ale ve spolupráci s organizací PraguePride uspořádali v pražských Žlutých Lázních běh pro děti z duhových rodin. Věříme, že láska, péče a smysl pro zodpovědnost jsou ve výchově dítěte mnohem důležitější faktory než pohlaví – a jsme rádi, že jsme alespoň dílčím krokem mohli přispět ke změně vnímání této sociální skupiny v rámci české společnosti společnosti.

    Třetí ročník BĚHU PŘÍBĚHŮ se odehrál v pražských Žlutých lázních na začátku září v rámci akce FUN AND RUN, kterou Příběhy zítřka pořádají společně s dalšími neziskovými organizacemi. Více o účelu této akce si můžete nastudovat na www.funandrun.cz

    Vždy jsme se snažili náš běh připravit hlavně pro děti v ústavní péči, bohužel jsme se ale již podruhé setkali s odmítnutím ze strany oslovených zařízení a žádné dítě z ústavní péče se našeho závodu nezúčastnilo. Pro další ročník běhu, který je plánován na květen 2022, dáme možnost všem dětem bez ohledu na to, zda vyrůstají s tatínkem a maminkou, se dvěma maminkami, dvěma tatínky nebo jen s jedním z rodičů či v ústavní péči.

    Cílem našeho závodu je ukázat dětem ze všech sociálních skupin, že sport je životní styl, díky kterému se mohu oblkopovat spoustou zajímavých lidí. Vytáříme místo, kde se děti, dospělí a celé rodiny cítí bezpečně a příjemně. Budeme rádi, ať už jste dítě nebo dospělák, když se k nám v květnu přidáte. Podpoříte tím dobrou věc 🙂

    FUN AND WIN

    Letos jsme účastníky běhu mile překvapili možností účasti v „tombole“. Hráli jsme o zajímavé ceny, například měsíšní platinové členství v JohnReed fitness nebo mobilní telefon Xiaomi s podporou 5G v hodnotě 6000Kč. 

    Výtěžek, který činil něco málo přes 12 000 Kč, jsme rozdělili mezi projekty organizátorů celé akce, tudíž zakoupením soutežního lístku jste podpořili velkou paletu příběhů. 

    Příště budeme ve FUN AND WIN  určitě pokračovat, protože pomáhat a dělat radost má smysl 🙂

    Těšíme se na Vás, ať už poběžíte nebo se přijdete jen podívat, každého vítáme.

    Pevně věříme, že letošní ročník proběhne podle našich představ!

     

    REGISTRACE NA FUNANDRUN.CZ